Ga naar de inhoud
Opgelet!: Deze website gebruikt cookies om een optimale ervaring te verzekeren Akkoord Niet akkoord

De oorspronkelijke villa was reeds omgeven door een rijkelijke tuin. Het is onze ambitie om dat groen in de mate van het mogelijke te behouden, al dan niet door herplanten. Zo worden onder andere de esdoorn, de grote notelaar en de typerende blauwe regen behouden. Het Van Houtte Park is beheergericht, onderhoudsarm en duurzaam ontworpen. Eenmaal voorbij de poort, laat u de drukke Brusselsesteenweg achter u en komt u thuis in een groene oase. Groendaken en een infiltratiezone in de tuin zorgen voor een vertraagde regenwaterafvoer en een verhoging van de biodiversiteit, een gelaagde aangepaste beplanting garandeert een onderhoudsarm beheer, de weloverwogen keuze van materialen voor toegangswegen en -paadjes zorgen dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig zijn om een verzorgde indruk te geven en recuperatiematerialen uit de oorspronkelijke villa worden gebruikt in het omgevingsontwerp. Door rekening te houden met de noden van de gebruikers ontstaat een functionele, intuïtieve en kindvriendelijke buitenruimte.


Een goede isolatie is de basis van een laag energieverbruik. Wij besteden hier onze uiterste aandacht aan door beter te isoleren dan de strenge wettelijke normen. De appartementen worden verwarmd collectief verwarmd. Photovoltaïsche zonnepanelen zorgen voor de elektriciteit voor de gemeenschappelijke delen. Door deze technieken is het mogelijk energie te produceren met minder fossiele brandstoffen. Dit is niet enkel goed voor het milieu, ook op uw energiefactuur ziet u het verschil.
 

Dit project voldoet ruim aan de regelgeving voor energievereisten. Een ver doorgedreven isolatie van de gebouwen ligt aan de basis van het ontwerp. Het energieconcept omvat photovoltaïsche zonnepanelen voor de opwekking van de elektriciteit voor de gemeenschappelijke delen van het appartementsgebouw. Het E-peil van de appartementen varieert tussen ongeveer E55 en E65, afhankelijk van de ligging en oriëntatie. De woningen hebben een E-peil tussen E55 en E60, wat met ongeveer 5 punten kan zakken door optioneel voor een zonneboiler te kiezen.
 

De materialen werden gekozen in functie van hun duurzaamheid. Concreet houdt dat in dat deze niet enkel lang meegaan, maar ook dat ze weinig onderhoud vragen en er lang goed uit blijven zien.

  • Kickx&co
  • Franklin Rooseveltlaan 186
  • 9000 Gent
  • T. 09 225 26 51
  • kickx@telenet.be
  • Dewaele vastgoed en advies
  • Kouter 98
  • 9000 Gent
  • T. 09 234 34 34
  • gent@dewaele.be